FAQ

CAROTA ialah minuman tambahan yang berkhasiat untuk sesiapa yang menghidapi masalah mata seperti, rabun, katarak mata, glaukoma dan sakit mata kemerahan. Ia juga membantu meningkatkan tahap kesihatan yang baik untuk mata dan mencegah daripada berlakunya sakit yang disenaraikan diatas. CAROTA ini hadir dalam bentuk serbuk dimana ianya mudah untuk dibancuh dan minum.

Untuk makluman no sijil KKM hanyalah untuk orang yang menjual ubat-ubatan sahaja. CAROTA bukanlah kategori ubat, ia adalah sejenis minuman tambahan untuk kesihatan di mana ianya diperakui oleh KKM dan ia telah dikelaskan di bawah Akta Makanan (MESTI) sebab ia tidak mengandungi bahan larangan dan selamat untuk diminum.

Tidak akan menjadi isu sekiranya, minum nutrisi adalah lengkap dan pengambilan mengikut skala dan sukatan yang ditetapkan.

Tidak menjadi masalah selagi tidak mendapat SURAT PENGESAHAN dan NASIHAT dari pakar mengenai Pengambilan Supplement tambahan (minuman kesihatan).

Pengambilan CAROTA adalah disarankan seawal 2 tahun hingga warga emas dewasa. Jadi ia merupakan minuman tambahan untuk sesisi keluarga. Bancuhan yang ditetapkan – tiga sudu, dua kali sehari.

Boleh tidak menjadi masalah, CAROTA merupakan minuman kesihatan yang akan membantu kita memulihkan tahap kesihatan mata dan juga sistem imunisasi tubuh badan.

1 Balang 270gm

Penggunaan sebanyak 10 kali, anggaran 5-6 hari bergantung pada pengambilan harian.

(disyorkan 2 kali sehari untuk kesan yang lebih baik)

Untuk cara bancuhan

  1. Sediakan 150 ml air sejuk/biasa
  2. Masukkan 3 sudu ke dalam air
  3. Kacau dan sedia diminum

Cara Pengambilan

  • PAGI: Minum sebelum sarapan
  • MALAM: Minum selepas makan malam atau sebelum tidur

*Jarakkan 30 minit – 1 jam jika ada pengambilan ubat-ubatan

DAPATKAN SEKARANG

Dapatkan Carota terus diatas talian dan khidmat pertanyaan PERCUMA.

© 2021 Carota. All Rights Reserved.
error: Content is protected !!